Over ons

Elke vrijdag spelen we de interne competitie zoals het clubkampioenschap en diverse  meerkampen op het 1é verdiep in Café Refuge. Ook andere evenementen, zoals een simultaan vinden hier plaats. In het lokaal is er een aparte ruimte voorzien voor analyse van de gespeelde partijen. We hebben de meest moderne software beschikbaar (Chessbase en Fritz). Ook is het mogelijk om een cursus te volgen over alle aspecten van het schaakspel (opening, middenspel en eindspel). Iedereen is hier van harte welkom, dus niet alleen de gevorderde speler maar ook de aspirant is meer dan welkom.

Op zondagavond spelen we op het gelijkvloers. De partijen hebben hierdoor een losser karakter (noteren en gebruik van een schaakklok is niet verplicht). Ook “Blitz” partijen en “Rapid Chess” zijn een vast item op deze clubavond. Er is ook voldoende ruimte om een analyse door te nemen of een gezellige babbel te voeren. De leden die niet willen deelnemen aan competitie kunnen hier zgn. “vrije partijen” of een “oefenpartij” spelen en hoeven ook geen lidgeld te betalen.

Externe competities in ploegverband of individueel zijn er legio in het schaak milieu . De bekendste is de Nationale Interclub (voor teams op de zondagmiddag) en ook het Zilveren Toren toernooi is een ploegencompetitie die steeds in januari van start gaat. Ook individueel kan men het ganse jaar door aan toernooien deelnemen (Belgisch kampioenschap, Liga kampioenschap, Open Brasschaat en nog veel andere).

Robert Schuermans (ex-kampioen van België) geeft de simultaan.

De dubbele simultaan (op zaterdag en op zondag) in de Colibrant voor Lier 800 jaar (hier met Daniel Sadkowsky).

Op bezoek bij de profs in Rotterdam (Feyenoord stadion) voor het Tata Steel Chess toernooi. Enkele van onze leden op de eerste rij. Foto van Alina l’Ami.

Het groot bord voor de Zimmertoren, steeds in de zomermaand juli.

Zilveren Toren toernooi, de openingsronde en de gezamenlijke slotronde met ongeveer een 120 schaakspelers. Het jaarlijkse Liga toernooi met 5 afdelingen (van januari tot einde maart).

Schaken in het stadspark voor Lier Feest.

De okan klas van st. Ursula, het Nederlands bijschaven met een schaakles.

Simone Blom (op foto zittend) maakte een schilderij voor haar schaakclub SK Zimmertoren –  Foto David Legreve

Magnus Carlsen de wereldkampioen op doek in Café Refuge op de Zimmerplein.

Schaaklessen in het Lierse Kattenkot.

In Leuven voor de “Grand Chess Tour”, rapid en blitz toernooi over 5 dagen.

De “Workshop” van de jeugdwerking.

In 2007 gaan enkele enthousiaste schaakliefhebbers van start met de oprichting van een (niet officiële) club: “Het Belofte Land Schaakkring”. Onze “roots” liggen dus in het zgn. Caféschaak. Vrienden onder elkaar die een potje schaak spelen, elke zondagavond opnieuw. Na het sluiten van het pand in 2011 verhuizen we naar de Zimmerplein en richten “S.K. Zimmertoren” op in Café Refuge. Een officiële club nu, maar de basis blijft behouden: Een vriendenclub die de passie voor het schaken delen.

Onze eerste logo van toen.

Trofee S.K. Lier